Ситуацията с Шенген показва липсва на комуникация с обществото. Ние сме

...
Ситуацията с Шенген показва липсва на комуникация с обществото. Ние сме
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева: Австрия ще ни върне всички афганистанци и сирийци, ще има проблеми с местното население

" Ситуацията с Шенген демонстрира липсва на връзка с обществото. Ние сме в един непълен Шенген, което е извънредно незадоволително. Сдобих се с декларацията, която става анекс към решението на Европейския съвет, и вътре категорично е посочено, че България е приела: усилване на контрола на границата с Турция и Сърбия, техническа финансова помощ от Еврокомисията, инцидентни контролни инспекции по летищата и най-важното - по Дъблинското съглашение ние би трябвало да приемем от Австрия обратно всички, които са били регистрирани. В този анекс е записано, че би трябвало наложително да се съблюдават новите решения на Европейския съвет, който планува в границите на един месец, а не на шест да се преглеждат документите и молбите на съответните претенденти за леговище, когато са на външната граница на Европейски Съюз. Това се отнася за афганистанци и сирийци. Ще ни бъдат върнати всички, които са били регистрирани ", заяви бившият вицепремиер Меглена Плугчиева в студиото на  " Денят ON AIR ".
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1429
По думите ѝ нашите центрове са с отворен вид и тези маси от хора ще излязат и ще основат проблеми на локалното население.

" Начинът, по който постъпва държавното управление, е неподобаващ, той е противен и не кореспондира с отношение и връзка в обществото. От хора с двойно поданство не може да очаквате нещо друго. Обществото се е дистанцирало, на последните общински избори малко хора отидоха да гласоподават. Има отчуждение към ръководещите и институциите ", добави Плугчиева в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя уточни, че " оскъдна представителна извадка на обществото, каквато съставляват " Промяната " с поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи ", са си разрешили да прекрояват главния закон на страната.

" Болшинството от специалисти и адвокати освен подлагаха на критика, те показаха изрично мнение, че такива промени могат да се вършат единствено от Велико национално заседание. Ставаме очевидци на увеличено политическо въздействие в прокуратурата ", акцентира някогашният вицепремиер.

" Смятам, че минаха всевъзможни граници с това, че се одобриха хора с двойно поданство - на кого ще служат - на другата страна или на България? Отваря се вратата за хора, които не се знае на кого ще служат ", разяснява Плугчиева.

Според нея демографският проблем към този момент не е проблем, а злополука. Дипломатът посъветва ръководещите да се огледат и да вземат образец от Унгария.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР